Perjuanganku tiada penghujungnya...

Tuesday, June 3, 2008

Yang kurindui...

Buat keluarga yang kurindui, memang tidak tergambar kerinduan setelah 10 bulan berjauhan. Nasib baik bil tepon murah kat sini, so bulehla kol sebulan sekali dgr suara mak. Masa mula2 mai kol mak tiap2 minggu..pas dah recovered, sebulan sekali..hihi..bukan lupa daratan tapi biasala kena strong sikit..Bila ada je mana2 family melayu datang kat umah ni, mula la menyendeng2..hahaha..amik barakah menghilang kerinduan berborak ngan orang tua-tua..bila ada je family muda2 datang, teringat kat kok n abg jak n afnan, hannah dan umairah..cik Jie sentiasa merindui kalian. oh dearest family of mine, barakallufiikum fi ddunia wal akhirah...

Buat keluarga dan sanak saudara di Besut + Kelantan..kawe ghindula ko demo2. Doa la ko Jie ni... duk ngaji tepat oghe ni sedap2 tapi tok samola denge dduk tepat sedighi...

Buat keluarga besar Kolej Dar al-Hikmah, doa kalian yg tak putus2 untuk saya di sini tiada dapat dibalas kecuali saya serahkan pada Allah untuk balasan yang setimpal. Kesetiaan dan kesungguhan berserta kecintaan kalian pada madrasah tarbiyyah yang digagaskan sangat mengagumkan saya di sini. Kuatkan sabaran dengan mehnah dan tribulasi, ssguhnya usaha membuat baik tidak selamanya kegembiraan, kadangkala ujian menimpa. Namun itulah VALUE ADDED staff kita yg mungkin tidak dipunyai oleh banyak institusi yang lain. Buat jiran2 dalam pagar Kompleks Dar al-Hikmah (Yayasan Takmir Pendidikan , Sekolah SRI ABIM Pusat Kajang, Kak Faridah di Edisi Cemerlang dan staffnya, Mak Mah tukang masak rendang) tidak ketinggalan saudara2 seperjuangan di Pejabat Wadah Pencerdasan Ummaat (WADAH), seronoknya makan jemaah hari Selasa tu..Semoga kekuatan ukhuwwah rabbaniy kita kekal abadi. Bertemu tidak jemu, berpisah tidak gelisah.

Buat semua sahabat sepengajian di UNITEN Bangi, semoga kalian dipermudahkan urusan dalam mengejar cita-cita. Moga cita-cita menjadi sebahagian cinta untuk dikongsi dengan ummat jua.

Buat sahabat2 yang masih ingat lagi ketika membesar di MRSM KT batch 94/95, semoga Allah mempertautkan silaturrahim kita sampai bila2. Bila next reunion?

Buat semua sahabat-sahabat seperjuangan di Angkatan Belia Islam Malaysia dan Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia, terima kasih di atas ukhuwwwah yang terbina. Teruskan perjuangan mengangkat martabat ummat. Demi kepentingan ummat, kita berjuang. Imam Ghazali berpesan kalao nak hasil cepat tanamlah pokok bunga, kalo hasil yg lambat sikit, tanamlah sayur, hasil yang sederhana tanamlah pokok buah2an, kalo hasil yang lagi lama dan kekal tanamlah ilmu dalam diri manusia.

Buat yang mengenali si Normazita Ismail ni atau nama glamer nye JJie..doakan lah semoga cita-cita saya ini dapat digapai dalam jalan3 yang ditunjuki dan dimudahi oleh Nya..

Aaaamin...

3 Comments:

  • At June 4, 2008 at 1:40 AM , Blogger nurul said...

    salam..
    wahhh ada blog suda!
    tahniah..
    tepek la gambo2 dinung...aku dok gi..tp leh tgk gambo pung jadi lah..amik skali gambo tempat2 shopping...hahaha...

     
  • At June 4, 2008 at 10:00 AM , Blogger sweetnur-ae-sya said...

    amin kak jie,.. f dan p for fantastic n pass fiddunya wal akhirat =)amin..

     
  • At June 7, 2008 at 11:42 AM , Blogger sweetnur-ae-sya said...

    kak jie,..nak hasil yg lg lama tuan haji cakap tanamlah manusia...kekekee...rupanya yg nk dimaksudkn baru dia betulkn,..betulla ckp kak jie,tanamlah ilmu dlm diri manusia,.apeje tuan haji ni,..melawak seyy,..hikhikk

    ps:tecengang sat anak2 muda di mata yg nk tekatup di subuh hari,..xpnah dengar petua ni,..hasil yg lg lama tanam manusia..kekeke apejee =p

     

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home